Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
dinsdag, 26 januari 2021 23:56

Veel schade bij uitslaande woningbrand in Hilversum

Veel schade bij uitslaande woningbrand in Hilversum Inter Visual Studio / Jan Peter Otto
26-01-2021 Hilversum - Dinsdagavond is er rond 23.30 uur brand uitgebroken in de slaapkamer van een woning aan de Zonnebloemstraat in Hilversum. Op het moment dat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het slaapkamerraam en was de bewoonster gelukkig al buiten.

Na de eerste blussing van buitenaf te hebben ingezet konden de brandweermensen naar binnen om het vuur verder van binnenuit te bestrijden. De verkoolde resten van het matras werden via het raam naar buiten gegooid om daar verder af te blussen. De slaapkamer brandde volledig uit. De rest van de woning heeft forse rook- en waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Ten tijde van de brand werden ook twee naastgelegen woningen ontruimd, één van de bewoners daarvan was lichtelijk in paniek en belemmerde het werk van de toegesnelde agenten. De vrouw werd daarop tijdelijk vastgezet aan een lantaarnpaal, zodat de agenten de omgeving veilig konden stellen. De vrouw was gelukkig snel gekalmeerd, waarna de agenten haar los konden maken.