Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
woensdag, 24 februari 2021 20:04

Drukte in Vondelpark: politie treedt op

Drukte in Vondelpark: politie treedt op Inter Visual Studio / Sander Disselköter
24-02-2021 Amsterdam - De politie heeft woensdagmiddag een einde gemaakt aan de drukte in het Vondelpark. Dat meldt AT5. Vanwege het mooie weer waren duizenden bezoekers aanwezig in het park. Burgemeester Halsema noemde de drukte 'een massale overtreding van de coronaregels'. In een verklaring schrijft ze: 'De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen.'

Aan het eind van de middag werd er nog de oproep gedaan aan bezoekers om naar een andere plek te gaan. Dit omdat de afstandsmaatregelen niet werden nageleefd. Daar werd geen gehoor aan gegeven, waardoor de politie overging tot actie.

Eerder vandaag meldde de gemeente dat alle ingangen van het Vondelpark bij grote drukte tijdelijk gesloten kunnen worden. Daarnaast kan er extra gehandhaafd worden op de coronamaatregelen, kunnen fietsers worden geweerd of kunnen alleen de zij-ingangen dicht gaan. Dat gebeurde een jaar geleden ook.

Afgelopen zondag werd in het Vondelpark nog een groot feest beëindigd. Volgens een aanwezige waren er op dat moment ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig. Nadat de politie arriveerde, vertrok iedereen uit het park.