Kennemerland
slogan
Registreer
woensdag, 13 januari 2021 11:09

Autobrand na ongeluk met tien auto's op A9 bij Velsen: één gewonde, omleiding ingesteld

Autobrand na ongeluk met tien auto's op A9 bij Velsen: één gewonde, omleiding ingesteld Inter Visual Studio
13-01-2021 Velsen - Bij een ongeluk op de A9 bij Velsen zijn woensdagochtend tien auto's betrokken geweest bij een ongeluk. Eén van de auto's vloog in brand en is inmiddels geblust. De politie laat NH Nieuws weten dat één van de betrokkenen gewond is geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 6.45 uur in de richting van Amstelveen. Direct vloog een van de auto's in brand en ontstond er een flinke file. Het enige slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft de brandweer het brandende wrak geblust, al moeten de betrokken auto's nog worden geborgen.

Rijkswaterstaat meldt dat acht van de tien auto's niet op eigen kracht verder konden en zijn geborgen. De verwachting was dat vanwege de brandschade het asfalt van twee rijstroken moest worden gerepareerd, maar inmiddels is besloten om de laag asfalt op de plek van het ongeluk volledig te vervangen. De betreffende rijstroken blijven naar verwachting nog enige tijd dicht. Tot die tijd kan verkeer 'met gepaste snelheid' via de vluchtstrook passeren.

Het ongeluk leverde verkeer een groot deel van de ochtend ruim een halfuur vertraging op. Ook nu nog moet je rekening houden met tien minuten extra reistijd. Om de A9 te ontlasten is er vanaf Uitgeest een omleiding ingesteld (A8, A10).