Zaanstreek
slogan
Registreer
dinsdag, 16 maart 2021 12:12

Politie onderzoekt mogelijk schietincident op station Koog aan de Zaan

Politie onderzoekt mogelijk schietincident op station Koog aan de Zaan Inter Visual Studio
16-03-2021 Koog aan de Zaan - De politie heeft dinsdagochtend op station Koog aan de Zaan zeven jonge mensen aangehouden voor betrokkenheid bij een incident met een vuurwapen in een trein en op het perron. Dat meldt NH Nieuws. Volgens getuigen is er meerdere keren geschoten, al kan de politie dat nog niet bevestigen. Het treinverkeer lag enkele uren stil, maar is inmiddels hervat.

De verdachten zijn tussen de vijftien en achttien jaar oud en zijn overgebracht naar het politiebureau om daar te worden verhoord. Volgens een politiewoordvoerder is er voor zover bekend niemand gewond geraakt.

De betreffende sprinter staat stil op het station, waar veel agenten onderzoek doen. De trein wordt doorzocht en passagiers wordt gevraagd hun verhaal te delen, zo is te zien in een video van een getuige.

Het treinverkeer lag tussen 10.00 en 13.00 uur stil, maar is inmiddels hervat. Tijdens de politie-inzet op het station werd er tussen Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans en Wormerveer vervangend busvervoer ingezet.